Admiratorul meu Dan Iordachescu


Incerc sa imi pun in ordine cateva idei despre intalnirea de aseara. Eram la stomatolog si in timp ce vorbeam la telefon studiam un domn in varsta foarte manierat si deopotriva elegant, care dupa toate aparentele se afla acolo in acelasi scop ca si mine. Ceea ce mi-a atras atentia era faptul ca scria pe spatele unor folografii un lung sir de cuvinte. Dupa ce am terminat convorbirea a continuat sa scrie o vreme dupa care s-a intors spre mine in cel mai nederanjant mod posibil si mi-a spus: „Domnisoara, daca imi permiteti, sunteti cea mai frumoasa prezenta pe care am intalnit-o in ultimul timp”. Nici nu aveam cum sa reactionez ostil pentru ca domnul a continuat discutia justificand remarca sa prin faptul ca este artist si iubitor de frumos. Nu aveam nici cea mai vaga idee cine este.

Am discutat despre arta pornind de la teatru. Practic a fost atras de folosirea cuvantului „t├¬te-├á-t├¬te” in convorbirea mea telefonica. Mi-a povestit ce insemna pentru el „t├¬te-├á-t├¬te” in Paris unde o conversatie, o cafea buna si o muzica difuza crea totul. Fascinant sa ii ascult experienta de viata… Apoi, fara incrancenare, a facut o remarca despre conditia artistului roman in vremurile actuale. A tinut sa se declare dezamagit in privinta stigmatizarii artistilor care au studiat pe vremea comunismului. A trebuit sa ii explic ca oamenii inteligenti nu fac aceasta distinctie si am trecut sa discutam pe alt teren unde eu personal ma simt mai in tema. Mi-a recomandat spectacole la Teatrul de Comedie unde pot sa ii vad pe prietenii lui George Mihaita si Horatiu Malaele.

Discutia a fost intrerupta de tipa care il chema in cabinet. Ne-am strans mainile. Mi-a oferit cartea lui de vizita. Atunci am descoperit doua lucruri. Este un faimos cantaret de opera si binenteles ca astazi m-am documentat si ii ascult muzica dupa ce aseara bunica mea imi povestise despre viata lui. Al doilea lucru, pe fotografii a scris dedicatii pentru asistenta medicala si pentru doctorita lui.

O sa postez o arie interpretata de el si fiica lui in timp ce meditez la asemanarea dintre parinti si copii si ma refer la fragila asemanarea spirituala.

Reclame

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul t─âu Google+. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

w

Conectare la %s